شفت بعيني محدش ألي ..طبخ انما ايه .....بالملي

الغيص

Active Member
طاقم الإدارة
19-01-2011, 05:15 PM
justice
user_online.gif

عضو

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 4,959

icon1.gif
شفت بعيني محدش ألي ..طبخ انما ايه .....بالملي
725102142.gif



شفت بعيني محدش ألي ..طبخ انما ايه .....بالملي

فيديو و صوره و حاجه جديده و دايما كده.. تملي

توت مغطى بالشكلاته و اوعى تقول محدش قالي
 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
19-01-2011, 08:42 PM
justice
user_online.gif

عضو

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 4,959

icon1.gif

كيف تحضر التوت الأرضي المغطى بالشكولاتة





11232145542.jpg



و

575639.jpg








الاثنان ......معا.............يا لطيف ...يالطيف

ليس لنا في هذه الاجواء البهيجه الا ان نردد
اغنية ام كلثوم
بطريقه طبخيه ..شكلاتيه.. توتيه :



يا اللى مليت بالكاوكاو حياتى أهدى توتي إليك

مزاجي..شوقي ..احساسي..ذوقي كلّى ملك ايديك

توتك ..شكلاتك..خلطاتك ...شىء مش معقول

شىء خللى الدنيا زهور على طول وشموع على طول

الله يالشكلاته على حبك وهنايا معاك ..الله يا شكلاتي ..يا شكلاتي الله الله

ولا خلطة مع توت خدت قلبى ولا قولة آه

ما بقولش فى الكاوكاو غير الله الله الله...الله يا التوت على طعمك الله الله

من حلاوة الخلطه لقيتنى باطبخ وأدوب فى الطبخ
و ادوب في الطبخ و صبح وليل ...و ليل في المطبخ



========

ياللهول...ياللهول
نسينا ان نضع لكم اصل الموضوع ...تخيلوا...
فيديو الطبخه
خطأ شكلاتي
تشكلتواآآآآآآآآآآ اقصد تفضلوا :

{ كيف تحضر التوت الأرضي المغطى بالشكولاتة }

"" المذيعه ..يبدو انها كانت تعمل في قسم الاعلان عن اقلاع و هبوط الطائرات ""
 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
01-06-2011, 04:10 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,782

icon1.gif

في يوم صعيدي راح لمحل يبيع ادوات كهربائيه وكان عاوز يشتري تلفزيون فقال لصاحب المحل بكم سعر هذا التلفزيون قاله روح ياصعيدي

ويوم ثاني ذهب مره ثانيه ولبس ملابس افنديه وقال لصاحب المحل بكم سعر هذا التلفزيون فقال له صاحب المحل روح ياصعيدي



فمل الصعيدي وقال ازاي عرفت اني صعيدي

قاله علشان ده مش تلفزيون ده بوتكاز


 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
17-11-2011, 11:34 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,782

icon1.gif


صينية دجاج وخضار بالباشميل بطريقة لذيذة آوي


مقادير الدجاج

دجاج مقطع قطع طولية ومتبل بـ{فلفل اسود + كمون + ملح+ كركم}
فلفل ملون {أحمر + أخضر + أصفر}
ملعقة صغيرة بهار مشكل + مكعب ماجي
خلطة عبارة عن {بصلة + حزمة كزبرة + 3 فصوص ثوم}
مفرومين مع بعض


الطريقة
* بالمقلاة نحط زيت ونضيف له الدجاج


* نقلبهم ليين يجف الموية تبعه وينضج قليلا
ومن ثم نضيف الخلطة ونقلبهم


* نضيف الفلفل بأنواعه مع الماجي والبهارات ونغطي عليهم

وهنا بعد النضج

نقطع هذي الخضار


وبعدين نقليهم


* الباشميل
فيه اكثر من طريقة {اي طريقة تعجبكم استخدموها}
طريقتي
بالقدر => 4 ملاعق زيت + 3 ملاعق دقيق ونخلطهم مع بعض
ليين يصير ذهبي وبعد كذا اضيف الحليب ونستمر بالخلط
نحط فص ثوم مهروس + فلفل اسود+ ملح ونحركهم ليين يثقلو شوي


*بالنسبة للطبقات
نحضر الصينية ونحط ملعقتين باشمييل ونضيف اول طبقة خضار


وبعدين الدجاج


وبعدين خضار


وبعدين الباشاميل


وبعدين جبنة موزيريلا


وهذا الشكل النهائي

من موقع غرام

التعديل الأخير تم بواسطة justice; 21-01-2012، الساعة 07:16 PM
 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
21-01-2012, 07:08 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,782

icon1.gif

وااااااااو...بس مش الواو بتاعت كول..إيه اسمها ايه...آآآآآآآآآ
أنت قول..قول....ايوه ..كلينتونمش الواو بتاعت كو...ايه ...انت قولتلي اسمها ايه...آآآآآآآآآ
.................................
.....................................................


منقول و حياتك منقول...
الصور و الطبخ منقول

منقول و حياتك ...و حياتك منقول
يعني عايزاني اطبخ على طول
و اقضي وقتي بالخضره و اللحمه و الفولمنقول و حياتك منقول...منقول
121310111227zyj4gv9cx8g3fr0ne.jpg


ده حكايه عمري وأيامي.. وشبابي مختار اللي قدامي
مشغول مع اكلي مشغول.. مشغول وحياتك مشغول
أنا عندي ميعاد مع صورة.. للصبح اسهر قدامها
يا ما عشت ليالي كتيرة.. فرحان بيها بكلمها

بالصورة الغالية انا مشغول.. مشغول وحياتك على طول
مشغول مشغول وحياتك مشغول
1265194709.gif

http://files.fatakat.com/2010/2/1265194709.gif


مشغول وحياتك مشغول
مشغول وحياتك مشغول.. أنا مشغول بالبشامل على طول
مشغول وحياتك وحياتك مشغول

__كلمات اغنية عبد الحليم مع تعديل طبيخ آآآآطفيف ___
--------------------------------------------------------------------
-ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
132849alsh3er.jpg



صاحبنا كما يبدو بعد ان اكل الطبخه

.... فرح أوي و داخ أوي و هات ياكلينو..كلينتون ايه ...

هات يا نكت .........................
مرة واحد كبابجى تزوج فرش السرير بقدونس


واحد لقى الحليب مدته منتهية زور التاريخ و شربه


واحد كان عاوز يشرب الحليب حار ولع في البقرة


فية واحد علموه أهله الادب أصبح يدق باب الثلاجة قبل ما يفتحها


مرة بقرة جاءها جفاف نزلت حليب بودرة




و.................

افضل طريقه لكسب قلبه في المسأله الغذائية
10843_240436583956_227915788956_4393569_5573203_n.jpg

forum.m3com.com.sa



725102142.gif


الموضوع من إعدادي
من إيه ...
إعدادي مش ثانوي
حلوه ....إيه بايخه
...طيب
كلمات الاغاني تم تعديلها



النكت من http://forum.arab-mms.com/t339097.html
الكاريكاتير women.bo7.net
كلمات الاغنية قبل التعديل منقولة منNo More Lyrics .net
 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
21-01-2012, 07:09 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,782

icon1.gif



رسالة حب على جنينة خبز

هذه هي أولى مشاركاتي بمسابقتكم المميزة لتزيين المخبوزات

ymeBYP09190158.jpg


أولا طريقة الخبز تجدونها بالتفصيل على هذا الرابط

₪₪₪₪ خبز كيزر (فينو) رائع كأنه جاهز من الفرن ₪₪ لكن من فرن فرح الإسلام ₪₪

linda_WHVhEw.png


المقاديــــــــــــــــــــــــر:

3كوب دقيق
كوب ماء دافئ أو أقل بقليل
رشة ملح
ملعقة كبيرة سكر
2ملعقةصغيرة خميرة فورية
ملعقة كبيرة زيت

للتزيين
كاسترد القهوة
سمسم

linda_WHVhEw.png


الطريقـــــــــــــــــــــة :

تخلط المقادير الجافة معاً
ثم يضاف لها الماء الدافئ تدريجياً

وتعجن جيداً حتى الحصول على عجينة لينة ملساء



تغلف بالقليل من الزيت وتغطي وتترك لمدة 45 دقيقة ليتضاعف حجمها




وتعجن بعدها سريعاً ثم تشكل حسب الرغبة








وعندما يختمر يدخل فرن ساخن جداً




ولمدة دقائق قليلة معدودة

وفي هذه الدقائق نعد خليط التزيين
وكان مكون من :

ربع كوب ماء
ملعقة كبيرة نسكافية
نصف ملعقة صغيرة نشا
اقل من نصف صفار بيضة

وأعداده أشبه بإعداد الكاسترد

تذاب جميع المقادير ماعدا صفار البيض

وتوضع علي النار حتى يغلظ قوامها

تترك لتهدأ ثم يضاف لها صفار البيض وتقلب جيداً




ووضعتها في قمع صنعته من ورق الفويل وبدأت في التزيين






لم يقتنع إبني بالوردات وطلب سيارة




وأعدتهم إلى الفرن لدقائق اخرى

وكانت هذه النتيجة












وكرات أخرى من الخبز

زينتها من الجوانب بالسمسم




وكتبت عليها هذه الحروف ولكن بخليط الكاكاو مع الزبدة والسكر



ولا أنصح بهذا الخليط فقط سال قليلاً بالفرن




وكانت هذه هي رسالتي وسط حديقة أزهاري







linda_WHVhEw.png


أتمنى مشاركتي الأولى تعجبكم
و إلى لقاء أخرومشاركة أخرى بإذن الله تعالى

linda_Untitled-2-copy.png




من منتدى لك
 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
24-12-2012, 04:30 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,782

icon1.gif


المنزلي , الرئة , عمل , طريقة


طريقة عمل الروب المنزلي



طريقة عمل الروب المنزلي سهلة وانشاء الله تعجبكم
نحتاج الى
جالون حليب كامل الدسم (اذا طبيعي احسن )(16 كوب حليب )
علبة كبيرة زبادي(روب) (بدون اضافات الابيض العادي)يفضل يكون تاريخه مايتعدة يومين من انتاجه
عشان النتيجة تكون افضل
ونحتاج الى علب قزاز معقمين
قبل ان نشرع بعمل الروب يجب تعقيم القوارير جيدا
بهذه الطريقة
نضع العلب في قدر به ماء ويرفع على النار


ويغطى بحيث ان البخار يكون له فائدة اكبر بالتعقيم


بعد مايطبخ الماي زين نسكر على الغاز ومانشيل القوارير نخليها في الماء
بعدها نقوم بوضع الحليب في قدر ويرفع على النار




يغطى القدر
بعد مايوصل مؤشر الترمومتر بين 85 و90 او 185 و195 ف نسكر على القدر ونضع الحليب في حمام ماي ويترك ليصل الى درجة حرارة 130ف



................

بعدها نرفع حوالي كوب من الحليب ونضيف لها مقدار الروب بحيث ان الكميتين ماتتعدى الكوبين




يحرك جيدا قبل اضافته الى خليط الحليب


مع التحريك يضاف للحليب


بعد ان تنسجم المقادير نصب الخليط في القوارير المعقمة



ثم نضع القوارير في حمام مائي دافئ


تاكدي ان الماء حرارته بين 122 و130 فهرنهايت


ويترك في مكان دافئ على الاقل لثلاث ساعات الى ان يتخمر وهذه ستكون النتيجة




ودمتم بود


المصدر
http://forum.z7mh.com/t275260.html
 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
15-05-2014, 11:11 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,782

icon1.gif

فكرة الطبخة بسيطة جداً

ومع الصور رايح تتضح أكثر إن شاء الله


فكرة الطبخة ( كبسة مقلوبة بماء البصل )



wol_error.gif
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
1-1.jpg

المقادير




wol_error.gif
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
2-1.jpg

بصل شرائح كيس كامل صغير - فلفل أخضر حار - فصين ثوم ( وترى هذا عينة من البصل والا الكيس يبي له أكثر من 4 صحون )
وفي حالة عدم رغبتكم في تكثير البصل نستعيض عنه بالماء


wol_error.gif
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
6-1.jpg

2 دجاجة منزوعة الجلد


wol_error.gif
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
3-1.jpg

ورق غار - قرفة - ليمون أسود - حبتين ماجي


wol_error.gif
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
4-1.jpg

بهارات ( بهارات هندية - فلفل أحمر مطحون - زنجبيل مطحون - بهارات الكبسة )



wol_error.gif
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
5-1.jpg

زيت زيتون - ملح


wol_error.gif
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
7-1.jpg

في قدر الكاتم نضع طبقة من بصل الشرائح ( حوالي ربع القدر )


wol_error.gif
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
8-1.jpg

ونضيف كمية من البهارات المختلفة


wol_error.gif
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
9-1.jpg

ونصف الدجاج فوق طبقة البصل



wol_error.gif
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
10-1.jpg

ثم نغطي الدجاج بطبقة بصل أخرى



wol_error.gif
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
11-1.jpg

ونحط باقي المكونات من البهارات وورق الغار والقرفة والدارسين والماجي والفلفل الاخضر والملح وفصوص الثوم
 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
15-05-2014, 11:12 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,782

icon1.gif


wol_error.gif
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
13-1.jpg

ونظغط المكونات لمدة 20 دقيقة في قدر الضغط


wol_error.gif
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
12-1.jpg

وفي هاللحظة ننقع الرز ( طبعاً نسينا نذكره مع المكونات ) وهو 3 كاسات رز باب الهند عنبر
wol_error.gif
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
15-1.jpg

نضيف الرز المنقوع ونخليه شوي قبل نغطيه ولا ننسى نشوف طعم الملح


wol_error.gif
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
16-1.jpg

ولا ننسى نظيف الفلفل الحار
ثم نضغطه مرة ثانية في قدر الضغط على نار هادئة لمدة 15 دقيقة


wol_error.gif
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
17-1.jpg

وهذي الكبسة بعد ما فتحنا القدر


wol_error.gif
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
18-1.jpg

والكبسة الجنان


wol_error.gif
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
19-1.jpg

وشوفو الحكاكة


wol_error.gif
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
20-1.jpg

الكبسة على السفرة


wol_error.gif
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
21-1.jpg

والسلطة


wol_error.gif
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
22-1.jpg

والصوص ياسلام



bloem14-1.gif




وإن شاء الله القادم أحلى وأجمل

اختكم أم نجد

http://forum.hawaaworld.com/showthre...6#post61940275
 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
13-06-2014, 09:56 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,782

icon1.gif

مقادير الفينو والكايزر دي بتعملك عدد (16) قطعة فينو حجم وسط
1/2 4 كوباية قياس دقيق فاخر منخول
1/2 كوباية زبدة طرية
2 معلقة عسل نحل
1 كوباية لبن سائل
1/2 1 معلقة طعام خميرة فورية
2 معلقة طعام سكر
2 بيضة
1 معلقة شاي ملح






دي مقادير نص المقادار انا كنت محتاجة كمية بسيطة لفطار الصبح يوميها .








معلقة العسل بتدي العجينة هشاشة طبيعة جميلة . لكن لو حبيتي الفينو يبقى زي الجاهز أوي حتحطي على كل المقدار 1 معلقة طعام محسن خبز






بإسم الله نبدأ طريقة عمل عجينة الفينو:-



في البداية حنسخن مقدار اللبن على الخفيف جداً ونحط الخميرة عليه







ونقلب كويس علشان نتأكد اني الخميرة ذابت بشكل كويس .








حنحط مقدار الدقيق كله في العجانة أو محضرة الطعام أو طبق للعجن بالايد .







وحنحط البيض والزبدة ومعلقة العسل يا عسل








وحنحط اللبن الي دوبنا فيه الخميرة




على فكرة احنا مش محتاجين لأي مقدار ماية خالص خالص . علشان المقادير دي مظبوطة وحتدينا عجينة طرية ومتماسكة


ده شكل العجينة بعد ما عجنتها حوالي 5دقايق








طرية جدا ولينة وبتمط زي اللبان







حنحط العجينة على سطح مرشوش بشوية دقيق ونخدمها شوية يعني نلفها لفتين . يعني نفعص فيها شوية . واضح كدة ولا أقول بالإماراتي ^_^







بصو على تكوين العجينة المتماسك والقوام الجميلة








كدة تمام المدام جاهزة







حنستخدم صواني يا اما متبطنة بورق زبدة او مدهونة بشوية زيت نباتي على الخفيف ومرشوشة بدقيق خفيف







حنقطع العجينة حسب الحجم الي انتي عيزاه بس عامة نص مقدار العجينة زي ما عملت حيدكي فقط عدد 9 فينو حجم وسط







حنفرد حتة العجينة بالشكل ده







وحنبدأ نلفها رول عادي بالصورة دي








ونحطهم في الصواني ونسيب مقدار 3سم بينهم علشان بس الحب الي مقطع بعضو







وده شكلها من الجناب







وده الكيزر







وصوره قريبة للكيزر الجميل








وحنغطيها بفوطة نظيفة ونسبيها في مكان دافي يا اما في الفرن او في الدولاب هههههههههه بهزر معاكي اوعي تعملي كدة







ده شكلها بعد حوالي ساعة إلى ربع







كدة تمام التمام اتخمرت لمدة ساعتين ونص
(والوقت الي الكايزر محتاجة للتخمير هو بين 2-3ساعة او حسب جو المطبخ الي عندك) أنا ما خمرتهاش بعد ما عجنتها بدأت في تشكيلها على طول فسبتها تخمر ساعتين ونص على بعضهم. لكن لو كنتي من النوع الي بتسيبي العجينة بعد العجن تخمر. يبقى حتخمريها على مرتين بعد العجن سبيها تخمر ساعة وبعد كدة هبطيها وقطعيها وشكليها بعد كدة سيبها تخمر تاني لمدة ساعة ونص .أسيبكم مع الصور بعد ما خمرت










وده شكلها من الجناب اية رأيك قميلة جدا جدا ^_^





 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
13-06-2014, 09:59 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,782

icon1.gif


بعد ما تخمر خندهنا بلبن مدوب فيه معلقة سكر صغيرة . معلش الفرشة بتاعتي منكوشة أصل حمام الكريم بتاعها خلص .







كدة تمام دهناها كويس جدا







لو حبيتي ممكن ترشي على الوش سمسم او حبة البركة







أنا رشيت على نص المقادر فقط








وده الكايزر بعد ما اتخمر . الحجم تضاعف









وزي ما عملنا في الفينو ندهن باللبن ولو حبينا نرش السمسم







طريقة خبز الفينو والكايزر :-

- حنسخن الفرن على حرارة عالية شوية (180 درجة).
- ونحط الصواني في الرف الي تحت خالص .
- نسبيها لحد ما تنفش وحجمها يتضاعف كويس جداً والقعر يحمر.
- نولع الشواية ونحمر الوش .






وده شكلهم أول ما خرجو من الفرن أسبكم مع الصور












وده شكل الفينو من الاسفل






ده الكيزر من قريب جداً






جميل وصور من غير استخدام الفلاش ولا اي تأثير









طبعاً الفينو والكايزر حيخرجو من الفرن وشهم ناشف شوية نروح مغطينهم على طول بفوطة ناشفة ونظيفة ونسبهم لمدة نص ساعة تقريباً . وبعد كدة نقدمهم عادي وده شكل الطبق لما بقى جاهز






بصو شكل الفنيو جميل ازاي ولمعته جميلة






وده شكل الجناب لما بعدتهم عن بعض




http://forums.fatakat.com/thread2835206
 
أعلى