_ما خف أكله ... و سهل هضمه ... = هضمه ..!! ههاي ..شوي شوي ..لا تطيح بلاعيمك

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
14-05-2014, 10:49 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,768

icon1.gif

طريقة عمل غموس الدجاج
M3N4NET-102008-1.jpg
07 - فبراير - 2013

طريقة عمل غموس الدجاج وقت التحضير 25 دقيقة وقت الطهي 40 دقيقة تكفي لـ 5 شخص

المقادير :


  • دجاجة كبيرة خالية من العظم
    • 4جزرات متوسطة الحجم
    • 4 حبات بطاطس متوسطة الحجم
    • كوب بزاليا
    • بيضتان
    • 5ملاعق كبيرة مايونيز
    • قليل من الفلفل وملح
طريقة التحضير نسلق الدجاجة ونخرج العظم منها وتفرم باليد نفرم البطاطس والجزر ونسلقها مع البزاليا بماء الدجاج المتبقي الى ان تنضج , نسلق البيض ويفرم , نخلط جميع هذه المواد ثم نضيف المايونيز والفلفل والملح .



شاهد المحتوى الأصلي على شبكة معنا الترفيهية طريقة عمل غموس الدجاج
 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
14-05-2014, 11:28 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,768

icon1.gif



بيتزا قيصر لذيذة جدا جدا وكأنها من مطعم قيصر نفسه ، من الغالية ملاك الروح من منتدى ثاني ..

المقادير:
مقادير العجينة:
كيلو طحين
1كوب حليب بودرة
1 1/2 – 2 كوب ماء فاتر على حسب نوع الطحين
علبة زبادي 170 جرام
1- 1 1/2 م ص ملح
3 م ط سكر
1 م خميرة فورية
3 م ط زبدة
2 بيض من الحجم الكبير

مقادير صلصة قيصر:
1 فليفلة خضراء باردة مفرومة ناعم جدا
1 فلفل اخضر حار مفروم ناعم جدا
1 م ص ( الثوم + الزنجبيل المفروم )
5مبشور طماطم كبيرة
2 م ط زيتون اخضر مفروم "انا حطيت 1\4 كوب"
رشة من النعناع اليابس
رشة ملح
1 م ص معجون طماطم "انا حطيت م ط كاملة"

كاتشب
قطع صغير من الزبدة
جبنة شيدر مبشورة ، وهذي الجبنة المقصودة

get-9wyqlabz.jpg


الطريقة:
طريقة عمل العجينة:
نذوب الخميرة في الماء الفاتر + السكر ونتركه لمدة 5 – 10 دقائق حتى تنشط الخميرة ، ثم نضع جميع المقادير المتبقية في وعاء العجن + خليط الخميرة ، نعجن المقادير جيدا على سطح طاولة مرشوشة بالقليل من الطحين حتى تتكون عجينة ملساء ، ونغطي العجينة ونتركها تتخمر في مكان دافئ..

طريقة صلصة قيصر:
نضع جميع المقادير على النار مع التقليب المستمر حتى لا تلتصق المكونات ، نتركها على النار حتى تتكثف او يغلظ قوامها ..

get-z61xc63j.jpg


get-na1xwd7h.jpg



طريقة عمل البيتزا:
نرق العجينة نقسمها على شكل اقراص دائرية صغيرة ..

get-zyvawmw1.jpg


ثم ندهنها بمقدار من صلصة قيصر ، ونضيف عليها قطعة صغيرة من الزبدة على كل حبة "انا حطيت 1\2 م ش على كل بيتزا"..

get-lcuqdnju.jpg


ندخلها الفرن على حرارة 200 حتى تنضج "انا اخذت معاي 13 دقيقة " ..

get-tc88zq2w.jpg


نخرجها من الفرن ونضع عليها الجبنه المبشورة وهي ساخنة ونغطيها..

get-k9khughg.jpg


نضع القليل من الكاتشب على كل حبة ..

wol_error.gif
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

انا قدمتها بصحن له غطاء وفرشت القاع بطبقتين من القصدير حتى يحافظ على الحرارة ..

get-7h9h0md0.jpg


get-ut591zq4.jpg



http://forum.hawaaworld.com/showthre...998121&page=19
 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
15-05-2014, 12:23 AM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,768

icon1.gif

مختارات
الأحدث
الأكثر تعليقاً
الأكثر مشاهدة








طريقة تحضير العرايس



« السابق التالي »



منذ 1085 يوم المعجنات والبيتزا 15205
الكلمات المفتاحية : عرايس

الوصف: المقادير

1 كيلو لحم مفروم
2 حبة بصل وسط
4 حبة طماطم وسط
2 حبة فلفل اخضر بارد
2 حبة فلفل اخضر حار ( اختياري)
2 ملعقة صغيرة ملح
2 ملعقة صغيرة بهار مشكل
رشة فلفل اسود مطحون
4 ملاعق كبار زيت زيتون
4 ملاعق كبار دبس الرمان
1/2 ملعقة قرفة
خبز عربي او لبناني

الطريقة

نقطع البصل والطماطم والفلفل ونضيف الملح والبهارات ونفتح الرغيف من جهه ونبدأ بالحشو ويجب ان تكون طبقة الحشوة غير سميكة كثيرا حتى يستوي اللحم بسرعه وندهن الرغيف بزيت الزيتون و نضعه في مقلاة التيفال

وصحتين وعافيهhttp://tab5atmama.d1g.com/gallery/show/4314284
 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
18-05-2014, 03:27 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,768

icon1.gif

فريتاتا الخضار Vegetable frittata

January 11, 2014

الكمية تكفي 4 حصص
لكل حصة 38.6 جرام دهون (20.4 جرام دهون مشبعة)
2412 كيلو جول (577 كالوري) 25.4 جرام كربوهيدرات
تُجهز في 50 دقيقة

المقادير:

10 بيضة
50 جرام ورق جرجير صغير
1 كوب جبن بارمزيان مبشور
½ كوب كريمة
½ كوب جبن شيدر مبشور
2 ثمرة بطاطس متوسطة مقشرة ومقطعة شرائح بعرض 1 سم
1 ثمرة بطاطا مقشرة ومقطعة شرائح بعرض 1 سم
2 ملعقة كبيرة ورق ريحان طازج مقطع رفيع

الطريقة:

1- يسخن الفرن على درجة حرارة متوسطة وتدهن صينية فرن مربعة
بعرض 19 سم بقليل من الزيت وتغطى بورق زبدة.
2- تسلق البطاطس والبطاطا كل على حدة حتى تيلن قليلاً ثم تصفى.
3- في هذه الأثناء يخفق البيض جيداً ويتبل بالملح والفلفل ثم تضاف الكريمة والجبن ويقلب.
4- ترص شرائح البطاطس في قاع الصينية ويرص عليها الجرجير
ثم يرص عليها البطاطا ثم يرص عليها الريحان.
5- يصب البيض بحرص شديد على الخضروات وتُخبز في الفرن لمدة 45 دقيقة.
6- نخرج الصينية من الفرن وتترك لتبرد 5 دقائق قبل تقطيعها مثلثات وتقديمها.

ملحوظة:

1- فريتاتا النسخة الإيطالية من الأومليت المحشو الفرق الأساسي
ان الأومليت يطهى على النار والفريتاتا في الفرن.
2- ممكن استبدال الجرجير بورق السبانخ الصغيرة ولتقليل الدهون
ممكن استخدام حليب نصف دسم بدل الكريمة وجبن قليل الدسم.http://www.akalatzaman.com/?p=7634
 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
26-05-2014, 12:53 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,768

icon1.gif

رشتاية العدس

رشتاية العدس المكوّنات و المقادير 3 فناجين عدس 2 فنجانا طحين ¾ فنجان سمن أو زيت 3 بصلات حمراء 2






menu_open.gif










رشتاية العدسالمكوّنات و المقادير

  • 3 فناجين عدس
  • 2 فنجانا طحين
  • ¾ فنجان سمن أو زيت
  • 3 بصلات حمراء
  • 2 سنان ثوم
  • 1 باقة واحدة كزبرة
  • ملح، بهار

طريقة التحضير ينقى العدس ويسلق في الماء.
يعجن الطحين في الماء والملح ويرق بواسطة الشوبك فيصبح كالرغيف الكبير.
يقطع إلى شرحات طويلة عرضها سنتمتران تقريباً.
تصف شرحات العجين الواحدة فوق الأخرى بعد رشها بالطحين منعاً للالتصاق.
تقطع الشرحات من جديد إلى قطع صغيرة , ترش من جديد بالطحين وتترك جانباً.
يفرم البصل والثوم والكزبرة وتقلى جميعها بالزيت وتضاف إلى العدس، خلال وجوده على النار.
يضاف اللازم من الملح والبهار.
قبل موعد التقديم بنحو نصف ساعة يضاف العجين إلى القدر ويحرك بين الحين والآخر بملقعة خشبية.
الموضوع الأصلي: رشتاية العدس || الكاتب: حب عمري || المصدر: بسكوتة
 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
30-05-2014, 04:04 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,768

icon1.gif

aidy_mo2blat.gif

صدر دجاج مفروم
أعشاب البروفنسال - ناشفة (موجودة بهذا الإسم بالسوبرماركت)
ملح
بهار اسود
بيضة
بصلة مفرومة ناعمة ومقلية بملعقة زيت (حتى تذبل)
كعك مطحون (بقسماط)

الطريقة
--------
نخلط المقادير مع بعض والبقسماط نزيده لغاية ما تتكون عندنا خليط مثل العجين ويلزق باليد.
المقلاية على النار مع زيت ليغطي القعر فقط ونكوَر الخليط ونسقطه بالزيت ولما يحمر نقلبه على الوجه الثاني.

أترك الصورة تحكيلكم

62953d1185977597-a-004.jpg


ومع السلطة ياعيييييييييييييييني!!

62954d1185977610-a-003.jpg
http://www.lakii.com/vb/a-24/a-333280/

لبنان وحبايبه
 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
30-05-2014, 04:23 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,768

icon1.gif


12-96.gif



أومليت البيض بالخضار



المقادير



65681d1189417484-a-004.jpg


بندورة مفرومة ومصفاية - فلفل أخضر حار مقطع دوائر - بصلة خضراء مقطعة دوائر - زيتون اسود من غير بذرة - شبت مفروم - جبنة غرويير أو شيدار أو موزاريلا مبشورة - مرتديلا مقطعة - ملح - فلفل أسود مطحون - أنا استعمل زيت زيتون لقلي البيض ولكن طبعاً ممكن استعمال الزبدة وطبعاً بيض...

الطريقة

يخفق البيض ويتبل بالملح والفلفل الاسود..

نضع الزيت في المقلاية ويوضع البصل والفلفل الأخضر والمرتديلا والبندورة والزيتون ويقلبوا 3 دقائق ثم نضيف البيض ونقلب..

في آخر دقيقتان نضيف الجبنة على الوجه ولا نحرك بل نغطيهم...

يرفعوا عن النار ويرش فوقهم الشبت...وبالهنا..

إليكم الصور

65682d1189417497-a-005.jpg


65683d1189417510-a-006.jpg


65684d1189417529-a-007.jpg


65685d1189417542-a-008.jpg


حلوة؟؟
smile.gif
ولا تنسوا تدعولي!!! لبنان وحبايبه
user-offline.png
http://www.lakii.com/vb/a-24/a-342628/
 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
30-05-2014, 04:25 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,768

icon1.gif


12-96.gif


السلام عليكم يا صبايا....
aidy_mo2blat.gif


والله إني مشتاقتلكم كتير ... بس شو بدي أعمل .. للضرورة أحكام ..

بدي أعتذر من كل الحبايب يلي ما عم برد عليهم بسرعة لأني خلصت إجازة الأمومة ورجعت الشغل ... مشان هيك مقصرة معكم .. سامحوني ..

نبدأ بالوصفة..

كبة العدس

12-89.gif



المقادير

12-78.gif


2 كوب عدس بني مسلوق
نصف كوب برغل ناعم مغسول ومعصور من الماء جيداً
نصف كوب طحين
نصف كوب عصير ليمون حامض
3 م ص ثوم مدقوق
4 م ك بقدونس مفروم
2 م ك بصل مفروم ناعم
ملح ، قرفة وحر (أنا استعملت الحر الاحمر المنشف ومجروش)

الطريقة

12-78.gif


نخلط البرغل والطحين والليمون والبصل والثوم والبقدونس وم ك عدس من غير ماء والملح والقرفة والحر إلى أن تتكون عندنا عجينة متماسكة (إذا لزم ماء ممكن تضيفي أو ليمون)..

تكور الكبب وتوضع في جاط التقديم ونرش العدس المملح قليلاً في الوسط مع قليل من عصير الليمون ونرش عليهم كمية جيدة من زيت الزيتون..

تؤكل ساخنة أو باردة....

وبالهنا...

أترككم مع الصورة النهائية للطبق...

ملاحظة: أنا لما بعملها للضيوف بعملها ناشفة أكتر وساعتها الشكل بتحكم فيه أكتر وبعملهم بنفس شكل الكبة المقلية.. بس بالبيت بيحبوها طري ومسقسقة بالليمون مشان هيك شكلها مو مشدود..

بسم الله ما شاء الله ولا قوة إلا بالله
70250d1193308444-a-020.jpg


70251d1193308470-a-016.jpg


ان شاء الله تجربوها وتعجبكم....
ولا تنسوا تدعولي!!! لبنان وحبايبه
user-offline.png
http://www.lakii.com/vb/a-24/a-342628/
 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة

30-05-2014, 04:28 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,768

icon1.gif


12-97.gif


aidy_mo2blat.gif

السلام عليكم صبايا

اليوم حابة أعطيكم وصفة بطاطا بتقدرو تستعملوها طبق جانبي لكتير من الأطباق.

كلنا نحب البطاطا المقلية ولكن هذه صحية اكتر ولذيذة وشكلها حلو وصدقوني بتستاهل التجربة..

هذا رابط الموضوع بركن الأطباق الرئيسية:

فيليه سمك السلمون المشوي بالتتبيلة اللذيييييييييييييييييذة...بالصورة !

وهذا هو شكل البطاطا - أنا كنت عاملته بجنب السمك المشوي

68106d1191180548-a-009.jpg


المقادير

بطاطا مسلوقة ومهروسة
2 م ك حليب سائل
2 م ك دقيق
بيضة
بقسماط
ملح
فلفل أسود مطحون طازج

الطريقة

نخلط المقادير مع بعض ونضيف شوي شوي البقسماط إلى أن تتكون لدينا عجينة لينة يعني شبه سائلة ولكن متماسكة..

نحمي مقلاية التيفال ومن غير لا زيت ولا زبدة- يعني متل الشوي - نأخذ بملعقة كبيرة مقدار من الخلطة ونضعها في المقلاية وبالملعقة نفسها نملسها من فوق ونكبسها شوي شوي إلى أن تصبح دائرة غير سميكة.

ننتظر قليلاً إلى أن تصبح غير ملتصقة ونقلبها على الجهة الأخرى ونحمرها..

بإمكانك استعمال مقلاية كبيرة ووضع عدة دوائر بنفس الوقت..

بالصحة والهنا..


لا تشكروني ولكن ادعولي....
ولا تنسوا تدعولي!!! لبنان وحبايبه
user-offline.png
http://www.lakii.com/vb/a-24/a-342628/
 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
30-05-2014, 04:49 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,768

icon1.gif


مقادير الفته اللبناني..طريقة عمل الفته اللبناني..اكلات لبنانيه..



المقادير :

دجاجة صغيرة

4 حبات ( باذنجان ، بطاطس ، جزر ، كوسا )
حمص معلب
بقدونس مفروم
بصل مفروم
ملح ، بهارات ( فلفل أسود - كمون - قرفة )
مقادير صوص زبادي :
2 زبادي
فصين ثوم
ملعقة طعام طحينة
ملعقة طعام مايونيز
عصير ليمونة
ملح ، فلفل أسود
خبز مقطع مربعات ومحمص

الطريقة :


اسلقي الدجاجة حتي تنضج .
35392.png


اغسلي الخضار ونظفيها وقشري البطاطس والجزر واكشطي الكوسا والباذنجان ، ثم تخلصي من ثلاث أرباع القشروقطعيها بهذا الشكل .

35393.png


حمري كل نوع من الخضار على حده وجففيه من الزيت .

35394.png


بعد سلق الدجاجة انتشليها من المرقة ثم انزعي اللحم عن العظم وقطعيها لأجزاء صغيرة ، ثم حمري بصل مفروم في القليل من زيت حتى يشقر لونه ثم نضيف الدجاج المقطع ، ونحركهم ونضيف الملح والبهارات تترك حتى تتسبك قليلاً ثم نطفئ النار .

35395.png


بعد قلي الخضار وتجهيز خلطة الدجاج وصوص الزبادي ، ضعي الخضار المقلي في طبق التقديم واخلطيها مع بعض بهذا الشكل .

35396.png


ثم ضيفي خلطة الدجاج ، والحمص بعد تصفيته من الماء .

35397.png


وضيفي صوص الزبادي .

35398.png


انثري البقدونس المفروم على وجه الصينية .

35399.png


وأخيراً الخبز المقطع والمحمص ، وإليكِ الشكل النهائي .


35400.png


وبالف صحه وعافيه
كبرياء انثىhttp://forum.stop55.com/210959.html
 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
31-05-2014, 01:33 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,768

icon1.gif

البيتزا الرائعة مثل الجاهزة
استمتعى بمذاق البيتزا الرائع
مثل الجاهزة قدميها لأفراد أسرتك
مع أصابع البطاطس المقرمشة
والكاتشاب والسلطة الخضراء….


المقادير:
نصف كيلو دقيق
ربع كيلو جبن موتزاريلا
كوب لبن صغير
علبة زبادى صغير
٤ حبات بيض
نصف كوب زيت زرة
٢ عبوة خميرة فورية
٤ ثمره فلفل اخضر
٢ ثمره فلفل احمر
١ ثمره بصل صغيرة
٩ قطع زيتون أسود
٥ ثمرات طماطم
الاضافه الي البيتزا :
ربع كيلو لحم مفروم بقرى +مشروم

الطريقة:
يتم تحضير الدقيق فى وعاء كبير و عميق
ثم يضاف كوب الزيت و الاربع بيضات
ثم يتم وضع الملح و الكمون و الفلفل
ثم يتم خلط العجينة جيدا باليد
ثم يتم اضافه الخميرة الي عجينة البيتزا و من ثم كوب اللبن
و تخلط العجينه جيدا حتي الحضول علي عجينة بيتزا متماسكة القوام
ثم تجهز صينيه تيفال حتي لا تلتصق العجينة
ثم تفرد العجينه بالصينيه جيدا
طريقه حشو عجينة البيتزا
يتم وضع الجبن علي طرف العجينه ثم تلف العجينة حول الجبنه
و تترك عجينه البيتزا لمده ١ ساعه في جو دافيء
مع مراعاه تجهيز الصوص خلال تخمر عجينة البيتزا
ثم يضاف الصوص الي البيتزا بطريقه بيتزا هت ثم اللحم
ثم تقطع الطماطم و الفلفل اللوان الي شرائح
و تضاف الي وجه البيتزا
ثم يضاف الزيتون الاسود علي البيتزا
و تدخل صينيه البيتزا بطريقه بيتزا هت الي الفرن لمده ٨ دقائق
و تقدم وبالصحة والهنا,,,,

http://www.recipesarabia.com/2010/11...7%D8%B2%D8%A9/
 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
31-05-2014, 05:39 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,768

icon1.gif

أسهل طريقة لعمل الكريب بالمنزل


الكاتب همس فى 3 - ديسمبر - 2013 التصنيفات: معجنات| مميز لايوجد تعليق الزيارات : 1,708 مشاهده

دلوقتى تقدرى تعملى عجينة
الكريب بنفسك,,,طريقة سهلة
جدااا ,,,قدميها مع انواع الحشوات
المفضلة فيمكنك التنوع وتقديمها
بأكثر من طريقة…مع مراعاة أن
هذه الطريقة تصلح لذوى الحساسية
من الجلوتين,,,

المقادير
3/4 كوب دقيق حمص
1 ملعقة كبيرة نشا
2 ملعقة كبيرة زيت ذرة
1/2 كوب ماء
1 ملعقة صغيرة ملح
أسهل طريقة لعمل الكريب بالمنزل




الطريقة
- يُخلط الدقيق مع النشا، ملعقة كبيرة زيت ذرة والملح.
- يُضاف الماء تدريجياً للخليط مع التقليب حتي نحصل علي عجين سائل نوعا ما.
- تُدهن مقلاة بالزيت، ثم توضع علي نار متوسطة.
- تُوضع قطاعة دائرية الشكل فى منتصف المقلاة، ويُصب قليل من العجين بها ويُترك لمدة دقيقتين أو حتى ينضج من أسفل، ثم تُرفع القطاعة ويُقلب الكريب على الجهة الأخرى ويُترك لمدة دقيقتين .
- تُكرر الخطوات السابقة مع باقى كمية الخليط.
- تُرص وحدات الكريب فى طبق التقديم و تقدم مع حشوات مختلفة مثل دجاج مسلوق ، خضار ، أو فاكهة مع عسل.
وبالصحة والهنا,,,



طبق الكريب بالباذنجان وبحبة البركة


الكاتب zahra فى 20 - أكتوبر - 2010 التصنيفات: مقبلات لايوجد تعليق الزيارات : 280 مشاهده

طبق الكريب بالباذنجان وبحبة البركة

يقدم مع سلطة الطحينة والخضراوات
والخبز المملح….


المقادير:
للكريب:
* 1 بيض
* 2/1 كوب دقيق
* 2/1 كوب حليب
* 1 ملعقة صغيرة حبة البركة
* 1 ملعقة صغيرة زيت
للحشو:
* خس شرائح
* فلافل قطع
* باذنجان مقلي شرائح
للتقديم:
* سلطة طحينة مع قطع صغيرة بندورة وخيار وبصل و فلفل ألوان مع قليل من عصير الليمون
طريقة التحضير:
* يُخفق البيض في وعاء عميق مع الدقيق والحليب وحبة البركة، حتى نحصل على خليط متجانس لا توجد به أي كُتل (يُمكن تصفية الخليط بمصفاة سلك للتخلص من الكُتل إن وُجدت).
* تُسخن مقلاة على نار متوسطة، وتُدهن بقليل من الزيت.
* يُسكب كمية من اخليط، وتُوزع في المقلاة بتحريكها بشكل دائري للحصول على قرص رقيق.
* يُترك حتى يُصبح الجانب الملامس للمقلاة ذهبي اللون.
* يُرفع على ورق زبد، وتُكرر العملية حتى ننتهي من كل كمية الخليط، مع وضع ورق زبد بين كل قرص وآخر حتى لا تلتصق.
* يُوزع الخس على أحد أقراص الكريب، ثم بعض شرائح الباذنجان وقطع الفلافل، ويُلف بشكل أسطواني.
* تُرص وحدات الكريب المحشوة في طبق التقديم وبالصحة والهنا…





http://www.recipesarabia.com/2010/11...7%D8%B2%D8%A9/


التعديل الأخير تم بواسطة justice; 03-06-2014، الساعة 08:49 PM
 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
01-06-2014, 12:14 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,768

icon1.gif


طريقة عمل المكرونه الصينيه بالصوره تحفه


طريقة عمل المكرونه الصينيه


نحتاج الى :
صدر دجاجه مقطع قطع طوليه
خضار ( كوسه جزر بصل فلفل اخضر ثوم )
مكرونه سبجتي
ملعقتين كبيره صلصة صويا
ملعقتين كتشب
ملح وفلفل
نصف كاس ماء مضاف اليه ملعقه صغيره نشا




نسلق المكرونه بماء مغلي وملح حتى تنضج

نقطع الخضار بالطول
124351.png




في مقلى نحمي قليل من الزيت ونحمر البصل ثم الدجاج حتى ينضج ثم نضيف الخضار ونقلبها
(إذا تحبي الخضار ناضجه تركيها مده طويله بس هي المفروض تصير مقرمشه شوي )
124352.png




الان نضيف الملح والفلفل وصلصة الصويا والكتشب والماء المضاف اليه النشا ونقلبها
124353.png




ثم نضيف المكرونه المسلوقه ونقلبها على النار حتى تنشف وتتشرب الصلصه
124354.png




ثم تقدم
وبالعاااافيهhttp://www.hayah.cc/forum/t26913.html
 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
06-06-2014, 07:51 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,768

icon1.gif

متبل الشمندر






logo_140313123045715.jpg



15 دقيقة
مدة التحضير

10 أشخاص
عدد الوجبات

متوسط

اسم البرنامج
تسلم الأيادي - الموسم 2

البلد
عربي

الطاهي
ليلى فتح الله - دعد أبو جابر

النوع
أطباق جانبية




أرسل إلى صديق
إطبع الوصفة





ابحث عن وصفتك


كل النجوم

كل المطابخ

كل البرامج

كل الأنواع

جميع الوصفات








المكونات
متبل الشمندر


  • 500 جرام شمندر
    • 1 كوب لبن زبادي
    • 2 ملعقة كبيرة طحينة
    • 2 ملعقة صغيرة ثوم، مهروس
    • 1/4 كوب عصير ليمون
    • 1 ملعقة كبيرة ملح
    • 1 ملعقة صغيرة فلفل أسود، مطحون


متبل الشمندر
  • 1 ملعقة كبيرة بقدونس، مفروم
  • 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون


إطبع لائحة التسوق


طريقة التحضير
متبل الشمندر
  1. يسلق الشمندر في القليل من الماء حتى ينضج لمدة ساعة تقريبا، يبرد ويصفى ثم يضرب في محضرة الطعام حتى يصبح مهروساً.
  2. يوضع في وعاء ويخلط مع كافة المكونات.
  3. يقدم في صحن واسع، يوضع فوقه زيت الزيتون ويرش بالبقدونس.http://www.fatafeat.com/recipes/deta...86%D8%AF%D8%B1
 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
06-06-2014, 08:37 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,768

icon1.gif

الأرز على طريقة أندرو






logo_140415022819879.jpg



15 دقيقة
مدة التحضير

4 أشخاص
عدد الوجبات

متوسط

اسم البرنامج
شوربة ونقنقة - الموسم 3

البلد
عالمي

الطاهي
أندرو ميتشل - دارين الخطيب

النوع
أرز - أطباق جانبية




أرسل إلى صديق
إطبع الوصفة





ابحث عن وصفتك


كل النجوم

كل المطابخ

كل البرامج

كل الأنواع

جميع الوصفات








المكونات
الأرز على طريقة أندرو


  • 1 كوب بازلاء زي العين السوداء (مجففة)
    • 2 حبة باذنجان متوسط الحجم
    • 1 ملعقة صغيرة ملح
    • 1½ ملعقة كبيرة زيت نباتي
    • 2 حبة بصل كبير الحجم مقطع
    • 3 ملعقة صغيرة زنجبيل طازج مبشور
    • 2 فلفل هالبينو (مشويتان بعد إزالة الساقين والبذور ومقطعتان)
    • 2 فص ثوم مفروم
    • 1 فلفل حلو أخضر مقطع
    • 4 حبة طماطم كبيرة الحجم مقطعة
    • 1½ ملعقة كبيرة معجون الطماطم
    • 2 ملعقة صغيرة فلفل أحمر حار
    • 2 ملعقة صغيرة مسحوق الكاري
    • 1 حبة فلفل حارة (إختياري)
    • 500 جرام جزر المقطع
    • 1½ كوب أرز بني طويل الحبة
    • 250 جرام فاصوليا خضراء (مقطعة إلى أثلاث)


إطبع لائحة التسوق


طريقة التحضير
الأرز على طريقة أندرو
  1. تنقع البازلاء في الماء طوال الليل.
  2. تطهى البازلاء على نار هادئة في الماء لمدة 15 دقيقة، ثم تصفى ويحتفظ بالماء.
  3. يقطع الباذنجان إلى حلقات بسمك نصف بوصة وتوضع الحلقات في مصفاة.
  4. يرش الباذنجان بالملح ويترك لمدة 5 دقائق.
  5. يسخن الزيت في قدر.
  6. يحمر الباذنجان مع البصل والزنجبيل والهالبينو والثوم والفلفل الحلو لمدة 5 دقائق.
  7. يضاف إلى الخليط سائل طهي البازلاء والطماطم ومعجون الطماطم والفلفل الأحمر الحار ومسحوق الكاري.
  8. يترك الخليط حتى ينضج على نار هادئة لمدة 10 دقائق.
  9. تضاف الفاصوليا والجزر والأرز.
  10. يترك الخليط حتى ينضج على نار هادئة لمدة 5 دقائق إضافية.
  11. تضاف البازلاء ويستمر في الطهي على نار هادئة لمدة 5 دقائق أخرى.
  12. وتقدم ساخنةhttp://www.fatafeat.com/recipes/deta...AF%D8%B1%D9%88
 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
07-06-2014, 01:58 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,768

icon1.gif


اسهل وصفه للكبد والقوانص 2014 , طريقه عمل كبد وقوانص 2015 , chicken liver and qguans 2016



المقادير
2 ثمرة بطاطس مقطّعة مكعبات
½ كيلو كبد وقوانص دجاج
1 ملعقة كبيرة زيت نباتي
1 ثمرة بصل مفرومة
ملعقة صغيرة بهارات
2 ملعقة صغيرة زبدة
4 فص ثوم مفروم
ملعقة كبيرة خل
1 ثمرة طماطم
2 ليمونة
ملح وفلفل

الطريقة
اغسلي الكبد والقوانص وقطّعيها مكعبات، وضعي الزبدة في مقلاة كبيرة وشوّحي فيها البصل والثوم ، إلى أن يصبح لونهم ذهبي.
ضيفي الكبد والقوانص وقلبيها مع البصل والثوم لمدة دقيقتين أو تلاتة، وبعدها ضيفي الخل والليمون، وقطعي معاهم الطماطم مكعبات صغيرة وقلبيهم.
ضعي الزيت في مقلاة ثانية، وشوّحي فيه البطاطس لمدة 5 دقايق، إلى أن يصبح لونها ذهبي، ثم ضيفيها على الكبد، وضعي البهارات والملح والفلفل وقلبيهم مع بعض، وغطيهم لمدة 5 دقائق إلى أن تتشرب طعم التتبيلة ، وتقدم .

http://forum.stop55.com/639498.html
 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
07-06-2014, 03:58 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,768

icon1.gif

a6.gif
طريقة البانيه الحار بنفس المذاق اللذيذ الموجود فى المطاعم..جربيه الأن


طريقة البانيه الحار بنفس المذاق اللذيذ الموجود فى المطاعم..جربيه الأن





طريقة البانيه الحار بنفس المذاق اللذيذ الموجود فى المطاعم..جربيه الأن
المقادير :
4 شرائح صدور دجاج مخلية.
1 كوب لبن رايب.
1/4 م/ص بابريكا.
1/2 م/ص ملح
1/2 م/ص ثوم بودرة.
3 م//ك عصير ليمون.
4 م/ك هوت صوص.
1 م/ص تاباسكو.
فلفل أبيض.
كوب صغير دقيق
زيت غزير للقلي
طريقة التحضير :
تُتبل صدور الدجاج المخلية في اللبن والهوت صوص والملح والبهارات وتترك لمدة ساعتين في الثلاجة.
تُغمس بعد ذلك في الدقيق جيدا وتُنفض من الدقيق الزائد.
تُقلى في زيت ساخن وغزير حتى تصبح ذهبية اللون.
تجهز شرائح الخبز بدهنها بالمايونيز ثم توضع طبقة من الخس ثم شرائح الطماطم والبصل او شرائح الخيار المخلل ثم توضع شريحة البانيه وتكرر الطبقات
يقدم الساندويتش مع البطاطس المحمرة.
http://forum.stop55.com/640195.html
 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
07-06-2014, 04:52 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,768

icon1.gif












طريقة تحضير البيتزا...






المقادير :العجينة 2 كوب دقيق ربع كوب زيت 2ملعقة طعام حليب بيضة 1ملعقة صغيرة خميرة نصف ملعقة صغيرة سكر وملح نصف كوب ماء أوحسب النظر الصلصة 1 بصلة متوسطة مفرومة ناعمة 2بندورة قليل من الزيت ذرة ملح وفلفل أسود وكمون كاتشب الزينةفلفل أخضر زيتون أخضر وأحمر كوب جبن موزريلا 2 ملعقة طعام جبن سائل 1 بيضةالطريقة :توضع جميع مقادير العجينة بالخلاط (خلاط العصير) ثم تخبزفي الصينية وتترك لمدة ساعة..1 لتحضير الصلصة: يوضع البصل على النارمع قليل من الزيت إلى أن يصبح لونهاذهبي..2 تضاف البندورة للبصل إلى أن يجف مائها وثم يضاف الملح والكمون والفلفل الأسود وقليل من الكاتشب..3 توضع الصلصة على العجينة..4 تزين بالفلفل البارد والزيتون..5 يخلط جبن مزريلا وجبن سائل والبيضة مع البعض وتوضع على البيتزا..6 توضع في الفرن إلى أن تنضج من أسفل فقط.http://forums.3roos.com/3roos667197/
 

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
07-06-2014, 07:37 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,768

icon1.gif

كبة دجاج بطريقة فروحة الامارات بالخطوات المصورة
64e4ca82421ae4dc855872e3b4c3eb3a.jpg


8ee11541b8fe5d675ca98bc6e7f0ab41.jpg


c66d0852e84c86e80fff8e0b51c52ff1.jpg


9d73f73b9866fbfc6c9c8b1d7755db4e.jpg


b9f4f46680e2a43b68a5bbcb888b3cd9.jpg


8a18b28683d5a2708a831d448d6e1083.jpg


27ecc7194b73bd60053f341d5d789f2b.jpg


ae74f62e8b9d45b101dfb0c0995f3b84.jpg


4c916312e4f83e4386cbf22364e196ae.jpg


c467949af6b34d564694cea86aba8246.jpg


fd3cafc015e98153a1158dc70edb38b3.jpg


9c897acd57726fe7125a6d0c7450d1a1.jpg


b281387cdcccdd7ac48ebf4beec490fd.jpg


fa5c1a0ff9e92bc8524f1c75f20fcd2a.jpg


bd4a7771aff8389b4237fc6bc46e299b.jpg


aac843682f71f3c3e8307f8a7117b3ee.jpg


a5ee4936c4518033c938b9baeef17a68.jpg


7056e5d0c3873cdcf0a9f6784fa55633.jpg


5375012b3d13f53b03f4c3b3dc194b01.jpg


7134dc815b2cd987fc296f47f413fa7c.jpg


f742a5fe4463f62ebb8aec3b521e9233.jpg


c01bf4609d90b4d5db2ce596a77bb02c.jpg


69c84e0c153eafd6b0151d9ed8b976b8.jpg


3b9fd582da2becca5d1d125f42021102.jpg


6cf27969a7832b8624917a5350576b66.jpg


387ad4ee831ae3e189e0250095f46199.jpg


5de346ca4e9db926d048979267a0d188.jpg


b6ad5ed86d9f0d0fc63587c64182e47a.jpg


287e6d292242b33c65e1d1a3a604e7aa.jpg


648fc1b009d18e68daeea8a721617f00.jpg


11-06-2014, 06:44 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,789


طريقة عمل البيتزا والميني بيتزا بالتفصيل من مطبخى

مقادير العجينه : 3 كوب دقيق - 3 ملعقه كبيره زيت زيتون ولو مش موجود ممكن زيت دره - ملعقه سكر صغيره - نص ملعقه ملح صغيره - 2 ملعقه خميره صغيره - نص كوب لبن دافى " زى دمع العين " - بيضه

اول خطوه هنعملها اننا نحط ملعقه السكر وملعقتين الخميرة على نص كوب اللبن الدافى ونقلبهم ونسيبهم على جمب يخمرو

وفى الوقت ده هنروح للدقيق ونحط عليه نص ملعقه الملح و 3 ملاعق زيت الزيتون والبيضه

ونروح حاطيين نص كوب اللبن اللى عليه الخميرة والسكر عليهم ونعجن بقا
هنلاقى العجينه محتاجه لميه نبقا ساعتها نكمل بميه دافيه ونعجن لحد ما نلاقى العجينه بقت متماسكه وسابت من ايدينا

نمسح ايدينا بشويه زيت زيتون ونمشيها ع العجينه ونغطيها بفوطه ونسيبها فى مكان دافى تخمر لمده ساعه

وده شكلها بعد ما خمرت

ممكن لو حابيين اننا نستخدمها فى وقت تانى نحفظها فى كيس ونشيلها فى التلاجه او فى الفريزر لو هتقعد اكتر من يوم

ولو هنستخدمها على طول هنقسم العجينه نصين لان الكميه دى تعمل 2 بيتزا كبيرة

نيجى بقا لفرد العجينه اول حاجه هنعملها اننا ندهن الصينيه بشوية زيت صغيرين

ونحط العجينه ونفردها بسمك واحد سنتيمتر

ونسيبها تخمر نص ساعه نكون جهزنا الحاجات اللى هنحطها ع الوش
الحشو : صلصه بيتزا - فلفل اخضر مكبب - زيتون - بصله - سجق او ممكن تونه او لحمه او لانشون او ممكن نسغنى عن كل ده ونكتفى بالخضار والجنبه لو حابيين انها تكون مارجريتا - جبنه موزاريلا او جبنه تركى


اول حاجه هنعملها للعجينه اللى فردناها اننا هنحط الصلصه الاول

وبعدين نحط الفلفل المكبب

وبعد كده البصل

وبعدين الزيتون

والسجق او الحاجه اللى هنحبها وتكون عندنا

وندخلها الفرن وفى نص السوا بتاعها نطلعها ونحط الجبنه الموزاريلا والتركى

ونسيبها لحد ما تكمل سوا والجبنه تسيح وده شكلها لما طلعتها

وبنص العجينه التانيه فردتها بالمشابه وجبت كوبايه وعملت بيها دواير وبنفس الخطوات اللى فاتت عملتها
وده شكلها لما طلعت

وياااا رب تجربوها وتعجبكم ان شاء الله
للعضوة: enta.7beby
من فتكات

http://sitmisr.blogspot.com/2014/02/blog-post_6.html
http://forums.fatakat.com/forum65

12-06-2014, 12:36 PM
[URL='http://www.aswaqnet.net/member.php?u=275']البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,789

icon1.gif

مقادير عجينة السمبوسة :

لكل 2 كوباية دقيقة مخبوزات
1معلقة طعام نشا ذرة
ربع معلقة صغيرة ملح
ربع كوباية زيت نباتي





في الفود بروسيسر او اعجنيها بايديك بنفس التكنيك حنظيف الدقيق والنشا والملح والزيت النباتي ونشغل المكنة عليهم ولو حتعمليهم بايديك يبقى حتبسيهم زي ما بنبس عجينة الكحك.





حيبقى ده شكلهم زي الرمل المبلول شوية





هنا صورة أقرب






حبدأ نضيف شوية ماية مع العجن المستمر لحد ما العجينة تلم . طبعاً مقدار المية راجع لنوع الدقيق بس لو حتستخدمي دقيق فاخر الكوبايتين دقيق مش حياخدو أكتر من 3/4 كوباية ماية أو أقل شوية .





وده شكلهم بعد العجين بتبقى عندنا عجينة ملساء وناعمة وطرية بس متماسكة زي كدة





ولازم نستمر في العجن لحد ما تبقى عندنا بتشد كدة من غير ما تتقطع






حنلم العجينة على شكل كورة ونرش الدقيق عليها ونحطها في وعاء ونغطيها بالنايلون بشكل كويس علشان ما تنشفش.




نسيب عجينة السمبوسة ترتاح على الاقل ساعتين لو مستعجلة عليها وممكن ليوم كامل . وممكن تعمليها وتسيبها في الثلاجة لتاني يوم مافيش مشاكل . لكن ما تزدش مدة احتفاظها في الثلاجة عن 4أيام .





لسه كنت حخرج من المطبخ علشان أسيب العجينة ترتاح لقيت ماماتي بتقولي على فين يا حلوة مش حتقوريلي الكوسا والبتنجان قلتلها طبعاً من غير ما تقولي وقد كان






وفي ظرف نص ساعة كنت قورت البتنجان كلو وحشيتو كمان







راحت الحاجة ماما جايبة الصلصة علشان تحطها على البتناجن فبتقولي مش حتصوريني بقى علشان تنزليها مع موضوعك على فتكات شوفتو الحجة يا اخواتي رجلها خدت على فتكات هههههههههه







نرجع للسمبوسة يا جماعة
طبعاً أهم حاجة بعد العجين هو الحشو . ودي حرية شخصية راجعة ليكي احشيها بالي تحبيه انتي وأسرتك بس بالنسبة ليا أروع حشوتين للسمبوسة في الوجود هما (اللحمة المفرومة المعصجة والجبنة البيضا المخلوطة مع بقدونس ونعناع مهما أوصف مش حلاقي حاجة توفيهم حقهم .




وفيه حشوه كمان جربتها بس طلعت رائعة واعتمدها عندي وهي جبنة مزاريلا وجزر مبشور وفلفل بارد متقطع شرائح رفيعة جداً واتأكدي من الملح علشان المزاريلا بيبقى ملحها خفيف . وعلى فكرة أساس السمبوسة هي حشوة البصل وهي حشوة هندية ما أقدرش أوصف لكم جمالها ولازم باذن الله حنفذها و أضفيها على موضوعي ده لاني السمبوسة لا تكمل غير بالحشوة دي .





ودي حشوة الجبنة المزاريلا والجزر والفلفل لما بقت جاهزة .


كدة عجينة السمبوسة بقت جاهزة بعد ما ارتاحت بشكل كويس مدة ساعتين وممكن أكتر كمان





حنحتاج بالأضافة للحشوات الي عندنا شوية دقيق لرش العجينة ونشابة .





وحنحتاج كمان لقطاعات السمبوسة وممكن ببساطة تعمليها بقطاعت البيتزا على شكل مربعات مافيش مشاكل حسب المتوفر عندك او حتى بالكوباية .





وحنحتاج لصواني مرشوشة بالدقيق






بإسم الله نبدأ :
نفرد العجينة بسمك لا تخين ولا رفيع يبقى كويس علشان ما تنسيش حتبقى طبقتين وبينهم حشوة علشان ماتبقاش كلها من جوة عجين.





الفتوكات الي في الخليج حتلاقو القطاعات دول في محلات المواعين العادية او المولات متوفرة في كل مكان تقريباً . وفكرتها انك تاخدي حتة عجينة بنفس مقاسها






وحتحطيها بالصورة دي على قطاعة السمبوسة







وترصي الحشوات بتاعتك وتغطيها بحتة عجينة تانية بالشكل ده






وتدوسي علشها بالنشابة علشان تقفل الحواف كويس وتدينا شكل المثلثات دي






ودي صورة أقرب ليها واتأدي من انها مقفولة كويس






وده شكلها الجميل جدا بعد ما نزلت من الناحية التانية مقصوصة وجميلة والحواف مقفولة .





وبرصهم في الصواني المرشوشة بالدقيق بالصورة دي







يتبع أحبتي

http://www.qassimy.com/lesson/lesson-9526-1.html[/URL]
 
التعديل الأخير:

التباب

Active Member
طاقم الإدارة
08-06-2014, 06:27 PM
البريمل
user_offline.gif

عضو مميز

تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 9,768

icon1.gif

بيتزا بالدقيق الاسمر قليلة السعرات الحرارية

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بيتزا بالدقيق الاسمر قليلة السعرات الحرارية




المقادير

مقادير العجينة بالدقيق الاسمر


كوب دقيق اسمر مع كوب دقيق ابيض


ملعقة كبيرة خميرة مع ملعقة كبيرة سكر


ربع ملعقة صغيرة ملح


بيضة


كوب الا ريع ماء دافئ


3 ملاعق زيت زيتون




الصلصه

بصله صغيرة مبشورة
واحدة طماطم كبيرة مبشورة
فصين ثوم مفرومين ناعم ( اختيارى )
ملعقة كبيرة صلصة طماطم
نصف كوب ماء
اعشاب جافه ( زعتر - بقدونس - روزمارى ... )
ملح وفلفل
قليل من الزيت

الحشو

جبن موزاريلا مبشور واى خضار تحبيه


الطريقة



نخلط المواد الجافه ( كوب ونصف طحين - الملح - الخميرة )




ثم نضيف الزيت ثم البيض ثم الماء الدافئ
نخلطهم سويا ونبدأ بلت العجين جيدا اقل شئ خمس دقائق
نبتدى نضيف الدقيق المتبقى شويه شويه الى ان يتكون لدينا عجينه لينه قيلا ونعجنها اقل شئ ربع ساعه باليد ولو اكثر يكون افضل

نتركها تخمر ( مدة الخمر على حسب المكان ونوع الخميره )













طريقة الصلصة



نحمر البصله قليلا فى الزيت دون ان يتحمر
ثم نضيف الثوم ونقلبهم لغاية ما تشمى رائحة الثوم
ثم نضيف الطماطم ونقلبهم بضع دقائق
ثم نضيف باقى المكونات ونقلبهم جيدا ونترك الخليط يغلى حوالى خمس دقائق ( ممكن اضافة قليل من الماء اذا لزم الامر )
















طريقة اخرى سهلة وبسيطة لو ما عندك وقت من اختراعى


كاتشاب وثوم بودره واعشاب جافة


او ممكن تستخدى صلصة المكرونة الجاهزة او صلصة البيتزا الجاهزة


نيجى لفرد العجينه


هنحتاج دقيق كافى للفرد مخلوط بدقيق الذره ( يكون خشن قليلا او دقيق سميد ( ليعطيك قرمشة خفيفة ولذيذة وبنفسالوقت عجينه هشة وطرية )













نفرد العجينة ( انا بحبها تكون رفيعة لاستمتع بطعم البيتزا لكن لو سميكه احس كأنى باكل سندوتش )







نضع العجينة فى صنية مدهونة زيت ونجعلها اكبر من الصينية شوية لو هنحشى طرفها


بالنسبة لحشو الاطراف انا حشيتها جبن كريمى







نغلق الطرف ونضع الصلصة اللى تفضليها







ثم الجبن ثم الحشو اللى تحبيه







نخلها فرن حار من 180 الى 200 درجه ويكون ساخن من قبل على الرف الاوسط
والبيتزا ما تغيب فى الفرن يعنى عشر دقائق او 15 دقيقه على الاكثر
نطلعها من الفرن ونضع بعض من جبن الموزاريلا مرة أخرى ونرجعها الفرن الى تسيح الجبن







ملحوظة قطعيها فور خروجها من الفرن ثم اتركيها لبضع دقائق ( عشان الجبن تتشد معاكى مثل المطاعم )





ودى قطعة منها








http://yamy-kitchen.blogspot.ca/se

وبالهنا والشفا
 
أعلى